14.9.2016. 10:46
0
Narodna kuhinja 'Stari Grad' obustavlja prijem kurbanskog mesa: Pojedinci donosili meso koje nije stajalo u frižideru
Narodna kuhinja "Stari Grad" od danas obustavlja prijem kurbanskog mesa.

U saopćenju za javnost navodi se da je Uprava Narodne kuhinje Stari Grad tu odluku donijela s obzirom na toplo vrijeme i relativno visoke temperature za ovo doba godine, a na sugestiju kantonalne sanitarne i veterinarske inspekcije.

- Prilikom preuzimanja kurbanskog mesa od sugrađana primijetili smo da su pojedinci držali meso izvan frižidera, koje mi ne smijemo koristiti - navodi se.  

Upraviteljica Narodne kuhinje Stari Grad Zilha Šeta zamolila je građane za razumijevanje.

- Mi hranimo više od 1.200 osoba, ne smijemo riskirati i koristiti meso kurbana koje je tri dana stajalo izvan frižidera - objasnila je Šeta odluku o obustavi prijema kurbanskog mesa u toj humanitarnoj ustanovi.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.