24.9.2016. 20:39
0
"Imamo milion važnijih stvari od referenduma. Ne treba nasjedati na provokacije"
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je danas da Bošnjaci ne treba da izlaze na referendum u RS-u, niti treba čega da se boje.

- Bošnjaci u Srebrenici su hrabar narod i nemaju šta izgubiti. Ne mogu izgubiti više nego što su izgubili 1995. godine. Ja sam u Srebrenici zajedno s njima i sa svojom porodicom kao i svaki drugi dan. Bošnjaci ne treba da izlaze na taj referendum, a referendum neka se održava. Vidjećemo ko će to implementirati i može li se uopće implementirati – rekao je za Fenu Duraković. 

Alija Tabaković, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, poručio je Bošnjacima u tom gradu da nema razloga za zabrinutost, te da nedjelju provedu uobičajno sa svojim porodicama.

- Bošnjaci su svjesni i prostora i situacije u kojoj se nalaze. Nema razloga za zabrinutost kada je u pitanju bezbjednost. Treba prepustiti stvari organima države. Postoje ljudi koji su za to zaduženi. Mi se trebamo ponašati tako kao da se ništa ne dešava. Ima milion prečih stvari od referenduma o kojima Bošnjaci treba da misle. Ne treba nasjedati na neke provokacije, ova priča oko referenduma ne treba biti bitna Bošnjacima. Ako neko pokuša da provocira Bošnjake ne treba paničiti nego obavijestiti policiju. Poručujem svima da ostanemo dostojanstveni i ne obraćamo pažnju. Neka to bude nedjelja kao i svaka druga - rekao je za Fenu Tabaković.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.