7.10.2016. 10:21
0
Premijeri i ministri finansija sa čelnicima MMF-a
FOTO: FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, sastali su se u Washingtonu u odvojenim susretima sa novim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Anthonyjem de Lannoyem i sa direktorom odjela za Evropu u MMF-u Paulom Thomsenom, prenosi Patria.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i rekao da je aranžman sa MMF-om važan jer podrazumijeva segmente koji pored novčane pomoći obuhvataju tehničku i stručnu pomoć, kao i strukturalne reforme koje će provesti svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini. Rekao je da Vijeće ministara BiH provodi mjere koje su definisane Pismom namjere i naglasio da postoji opća opredjeljenost za reforme koje jačaju legislativni i stručni okvir BiH.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je rekao da su ispunjene sve dogovorene obaveze i da su u toku aktivnosti na izradi budžeta za narednu godinu. Rekao je da očekuje da će BiH imati budžet do kraja tekuće godine.

Izvršni direktor Lannoy i direktor odjela za Evropu Thomsen su se složili  da je u Bosni i Hercegovini ostvaren dobar napredak i da realiziranje dogovorenih zadataka ide u pozitivnom smjeru.

Sastancima  su prisustvovali i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, ambasador  BiH u SAD Haris Hrle, te entitetski premijeri Fadil Novalić, Željka Cvijanović i ministri finansija Jelka Milićević i Zoran Tegeltija.


(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.