10.10.2016. 10:37
0
Pritvor za Seada Kahrimana, Enesa Kadrića, Sabita Sejfića i Husu Čorića
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Seada Kahrimana (51), Enesa Kadrića (44), Sabita Sejfića (40) i Husu Čorića (45), svi nastanjeni u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili produženo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Oni su osumnjičeni  da su u periodu od marta do 8. oktobra 2016. godine  u Tuzli neovlašćeno nabavljali, držali i prodavali veću količinu  vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, te do pronalaska kupaca oružje čuvali u svojim kućama ili na drugim lokacijama.

U saradnji sa pripadnicima Federalne uprave policije ovo Tužilaštvo je 8. oktobra 2016. godine provelo akciju prilikom koje su,   na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla, izvršeni pretresi na pet lokacija u Tuzli,  kada su osumnjičeni i lišeni slobode. Tokom pretresa, u različitim objektima koje su koristili osumnjičeni,   pronađena  je veća količina oružja, municije i eksploziva namijenjenih za dalju prodaju. U ovom periodu osumnjičeni su,  u različitim ulogama, nabavljali, čuvali i prodavali veću količinu naoružanja  različitim osobama na području Federacije BiH.

Prilikom istrage,  koja je trajala nekoliko mjeseci,  Federalna uprava policije je u saradnji sa Tužilaštvom koristila i istražne radnje simuliranog otkupa naoružanja od osumnjičenih.

Nakon što su lišeni  slobode, Federalna uprava policije je nad osumnjičenim osobama obavila kriminalističku obradu, te ih jučer, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predala u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičene, a izdate su i naredbe za različita vještačenja i istražne radnje koje će se provoditi u narednom periodu.






0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.