10.10.2016. 14:41
0
Drama u Banja Luci: Neuspjela deložacija sa stadiona FK Jedinstvo, Glišić prijetio da će se ubiti
Deložacija FK Džaja i porodice Dade Glišića u banjalučkom naselju Vrbanja, i pored asistencije sudske, kao i uniformisane policije njih stotinjak ni danas nije izvršena.

FK Jedinstvo dobio je sve pravosnažne presude u svoju korist, te su porodica Glišić i FK Džaja jutros trebali biti deložirani sa njihove imovine, ali je Glišić povezao električne kablove na ogradu oko kuće i prijetio da će se ubiti. Sada predstavnici FK Jedinstvo čekaju novi termin deložacije, piše novinska agencija Patria.  

-FK Džaja je ukrao našu imovinu na kojoj su bespravno sve ovo vrijeme i nikada nisu dobili nikakvu dozvolu za korištenje našeg stadiona što su potvrdile sve sudske instance.

Pokušavali su na svaki način da izbjegnu izvršavanje sudske presude služeći se raznim glupostima, ali svemu dođe kraj. Naša djeca će nastaviti tradiciju koja je počela davne 1936. godine jer se FK Jedinstvo vraća kući, kaže za NAP predsjednik FK Jedinstvo iz Vrbanje Admir Čavka.

Čavka podsjeća da su im FK Džaja i Dado Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine i tu boravili sve do 2009, kada su ih prvi put tužili, kao i da je FK Jedinstvo, "jedan kroz jedan" vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina.

-Sedam godina je trajala naša pravna bitka i danas se trebala staviti tačka na ovaj spor. FK Jedinstvo na svojoj strani imao prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS, navodi Čavka dodajući:

-Apsolutno nam nije jasno kakve veze ima FK Džaja sa zemljištem u Vrbanji. Oni apsolutno nemaju nikave veze sa njim, te se pozivaju na sporove između Grada Banja Luke i FK Jedinstvo Vrbanja, a koji su također riješeni u korist FK Jedinstvo Vrbanja.

Pozivaju se na dug FK Borac prema njima. Nećemo dopustiti da budemo predmet potkusirivanja ničijih kvazi dugova.

Ovdje je potpuno jasno, radi se o kompenzaciji određenih dugovanja između FK Borac Banja Luka i FK Džaja, i nećemo dopustiti da budemo predmet njihovih razmirica.  

U cilju zaštite naših prava, pokrenuli smo niz pravnih radnji kod nadležnih institucija kako na entitetskom tako i na državnom nivou. Mi se samo vraćamo na stadion koji je gruntovno i katastarski uvjek bio vlasništvo FK Jedinstvo Vrbanja.

Čavka dodaje da Glišić osim što je uzurpirao stadion, prisvojio je i svlačionicu koju je nadograđivao i sada je to stambeni objekat u kojem živi sa porodicom. Napominje da je nepoštivanje i nesprovođenje odluka suda krivično djelo. Pored toga što je priključio struju na ogradu Glišić je minirao i teren oko kuće i u blizini stadiona,što se također može posmatrati kao krivično djelo. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.