10.10.2016. 15:41
0
"Nazvati Stolac hrvatskim teritorijem je podjela BiH"
Delegacija SDP BiH, predvođena predsjednikom Nerminom Nikkšićem, danas boravi u Stocu, gdje se sastala sa predstavnicima Inicijative za Stolac, prenosi novinska agencija Patria.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić istakao je kako iz Stoca želi poslati poruke koje će ići u prilog smirivanju tenzija u ovoj opštini.

-Želim da pošaljemo umirujuće poruke i da poželimo što prije ozdravljenje čovjeku koji je na dan izbora završio u bolnici, kazao je Nikšić. 

Od CIK BiH očekuje da, kao nadležan državni organ, donese odluku u skladu sa zakonom.

-Očekujem da ta odluka ide u prilog onome što svi vidimo – poništavanju izbora u Stocu i ponavljanju izbora, svakako pod plaštom CIK-a, precizirao je prvi čovjek SDP BiH.

-Također, nije nimalo manje značajno i da pošaljemo poruku onima koji su juče boravili ovdje u Stocu, kao i članu Predsjedništva BiH, koji pokušavaju da na mala vrata unesu ono na što, inače, upozoravamo već mjesecima a to je - potpuna podjela BiH, nazivajući Stolac 'hrvatskom teritorijem, upozorio je Nikšić. 

Kandidat Inicijative za Stolac za načelnika ove opštine Salmir Kaplan izrazio je zadovoljstvo što je delegacija SDP BiH na čelu sa predsjednikom Nikšićem danas posjetila Stolac i poslala umirujuće poruke. 

-U Stocu se sigurno može živjeti zajedno, u Stocu nema problema, u Stocu niko nije neprijatelj nikom, ne daj Bože! U Stocu samo postoje ljudi koji su neprijatelji izbornim prevarama i krađama, poručio je Kaplan. 

Nosilac liste Inicijative za Stolac Demir Mahmutćehajić naglasio je da "HDZ nastavlja obmanjivati sve građane".

-U Stocu nisu samo dva, nego su tri kandidata za načelnika. Mato Komšić je kandidat za načelnika. Znači, predstavljajući atmosferu da ako se Salmir Kaplan isključi, to je vršenje pritiska na institucije, a tako djeluju stalno. Znači, oni sada vrše pritisak na CIK da se, tobože, radi nečega što se desilo, jedan kandidat treba isključiti. Ali, neće se kandidat isključiti, naveo je Mahmutćehajić.

Vijesti.ba / Patria

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.