10.10.2016. 16:59
0
Irma Baralija: Članovi Predsjedništva BiH trebaju posjetiti Stolac i smiriti tenzije
Naša stranka izražava zabrinutost zbog odnosa državnog političkog rukovodstva BiH, ali i Hrvatske, prema situaciji u Stocu, saopćeno je iz te stranke.

- Od dana izbora, kada je prekinut izborni proces u Stocu, u ovoj općini nije zabilježena nijedna reakcija koja bi vodila ka rješavanju problema. Svi istupi kao da imaju za cilj dodatno podizanje nacionalnih tenzija, a znamo jako dobro iz iskustva proteklih godina da potenciranje razlika samo komplikuje problem vodeći ga ka stepenu nerazrješivosti - kazala je članica Predsjedništva Naše stranke Irma Baralija.

Po njenim riječima, problem usložnjava i „pasivnost ili bolje rečeno neusuglašenost članova CIK-a, koji od Stoca lako mogu napraviti novi Mostar, grad u izbornoj pat poziciji, gdje vlada načelnik bez legitimiteta, a politički subjekti se ne mogu dogovoriti o rješenju problema“.

- Od jednostranih posjeta Stocu bh. političkih čelnika i zvaničnika iz susjedne Hrvatske, svrsishodnije bi bilo inicirati zajedničku posjetu trojice članova Predsjedništva BiH i sastanak sa svim učesnicima u sporu. Sigurno bi smirivanje tenzija najprije u samom Stocu doprinijelo ubrzanom rješavanju ovog, jednog od najvećih političkih problema trenutno u državi - zaključila je Baralija, saopćeno je iz Naše stranke.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.