13.10.2016. 16:15
0
Suspendirana četiri policijska službenika GPBiH zbog prelaska Sanjina Sefića u Srbiju
Provedenim internim postupkom Granična policija BiH utvrdila je da je Operativni centar GPBiH informaciju o događaju i osobi prethodno dobijenu od MUP-a Kantona Sarajevo, proslijedio svim organizacionim jedinicama, saopćili su danas iz Granične policije BiH.

U skladu s tim informacije su bile dostupne policijskim službenicima na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Zbog nesavjesnog i nepravovremenog obavljanja službenih zadataka i površnog pristupa u obavljanju službene dužnosti policijskih službenika na MGP Uvac omogućen je izlazak S.S. iz BiH. Također, utvrđeno je da nije postojao problem u sistemu protoka informacija između organizacionih jedinica GPBiH, te da je propust prilikom kontrole S.S. uzrokovan isključivo ljudskim faktorom. 

Disciplinska komisija Granične policije BiH donijela je rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskih službenika Jedinice granične policije Višegrad R.D., P.D., B.E. i B.A. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teže povrede službene dužnosti “neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka” i “ponašanje koje narušava ugled policijskog organa”.  

Policijski službenici privremeno su suspendirani do okončanja disciplinskog postupka. Granična policija BiH nastavit će provjeravati okolnosti prelaska S.S. preko granice. Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta i drugih službenika GPBiH uključenih u obavljanje graničnih provjera ili prijenos informacija o događaju, bit će sankcionirani. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.