17.10.2016. 22:00
0
"Ja sam političar koji je podržao referendum. Gdje piše u zakonu da ja ne smijem nešto da podržim?"
FOTO: Anadolija
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je kao političar podržao referendum o Danu Republike i da je uvjeren da tu krivice nema, a da bi insistiranje na njegovom dolasku u Tužilaštvo BiH u Sarajevo bilo isključivo dokaz o političkoj motivisanosti u tom slučaju.

"Zatražio sam da me saslušaju shodno njihovim pravilima i procedurama koje su koristili u svim drugim slučajevima na prostoru Republike Srpske ili čak da dam izjavu video-linkom, što u njihovim procedurama postoji", naglasio je Dodik za "Sputnjik". 

On je istakao da je potpuno uvjeren da nikakve krivice nema, kao i u nizu drugih slučajeva do sada. 

"Ja sam političar koji je podržao referendum. Da li je to krivica? To je politička stvar. Gdje piše u zakonu da ja ne smijem nešto da podržim?", istakao je Dodik. 

Prema njegovim riječima, to je obračun sa njim onih koji su poraženi. 

"To je obračun sa mnom svih onih koji su poraženi, ne samo referendumom, a referendum nije nikoga porazio, nego ojačao naše dostojanstvo i naš kapacitet. Ali, jesmo porazili na lokalnim izborima mnoge, koji sada pokušavaju da se pobjedniku osvete na takav način", istakao je Dodik. 

Dodik je ponovio da Dejtonskim sporazumom nije predviđeno da BiH ima ni Sud niti Tužilaštvo ovog karaktera nego je te institucije nametnuo visoki predstavnik, upravo da se nedisciplinovanim političarima sudi. 

"Tako je u početku i nazvan, to je bio sud za, kako to oni vole da kažu, progon kriminala, korupcije visokih političara. Čim su tako formirali, znači samo treba da se presudi i ništa više", rekao je Dodik. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.