4.11.2016. 15:17
0
Centrotrans očekuje da Ministarstvo izvrši registraciju linije Hrasnica-Vijećnic
Veliki broj građana koji živi u Hrasnici, a posebno oni koji rade u centru grada pružili su podršku Centrotransu i brojnim telefonskim pozivima još jednom potvrdili neophodnost autobuske linije Hrasnica - Vijećnica - kazali su Feni u Centrotrans Eurolinesu.

Na zahtjev Ministarstva saobraćaja KS inspekcija je jučer zaustavila saobraćaj na liniji Hrasnica - Vijećnica, koji već dvije godine održava Centrotrans Eurolines.

Zahvaljujući toj liniji, kako dodaju iz ove kompanije, veliki broj stanovnika Hrasnice prestao je da koristi osobna vozila i opredijelilo se za ovaj ekonomski i ekološki prihvatljiviji vid prevoza. 

Iz Centrotrans-Eurolinesa naglašavaju da je Općina Ilidža, odnosno Općinsko vijeće, artikulišući potrebu građana za uspostavu ove linije, zvanično prije dvije godine podnijelo zahtjev Ministarstvu saobraćaja za njenu registraciju.

- Općinsko vijeće je pokretač inicijative za pokretanje autobuske linije Hrasnica - Vijećnica. Na osnovu njihovog zahtjeva, koji je rezultat iskazanih potreba građana, očekujemo da će u najkraćem roku Ministarstvo provesti tehničku proceduru i izvršiti registraciju ove linije i na taj način početi djelovati u korist građana - ističu u Centrotrans Eurolinesu.  

Podsjećaju još jednom da je linija Hrasnica - Vijećnica uspostavljena na osnovu velikog broja zahtjeva građana kao i zaključka Općinskog vijeća Ilidža kojim se traži uvođenje te komercijalne linije upućenog Ministarstvu saobraćaja KS u augustu 2014. godine.

- Uprava Centrotrans Eurolinesa donijela je odluku o pokretanju postupka za registraciju te linije. Na osnovu zaključka Općinskog vijeća Ilidža i peticija građana Centrotrans Eurolines je podnio zahtjev i počeo s redovnim održavanjem ove autobuske linije. Dakle, linija je ukinuta kao nelegalna iako je Općinsko vijeće uputilo zahtjev Ministarstvu, a Centrotrans podnio zahtjev za registraciju linije. Do danas, nadležno Ministarstvo nije dalo nikakav odgovor na zahtjev Općinskog vijeća Ilidža, ali ni na zahtjev Centrotrans Eurolinesa - kazali su u toj kompaniji.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.