6.11.2016. 8:35
7
Fikret Abdić ne smije doći u Sarajevo
Fikret Abdić, osuđeni ratni zločinac i novi načelnik općine Velika Kladuša, prema pisanju Dnevnog Avaza, strahuje od dolaska u Sarajevo, gdje bi 8. novembra od CIK-a BiH trebao preuzeti načelnički certifikat, potpisati izjavu o prihvatanju mandata i predati svoj imovinski karton, piše Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

O tome se u Velikoj Kladuši otvoreno govori, a pojavila se i informacija da će Abdić dati punomoć nekome od rodbine, najvjerovatnije najmlađoj kćerki Edini Abdić-Pleho, koja je i aktuelna predsjedavajuća Općinskog vijeća (OV) Velika Kladuša, prenosi Dnevni Avaz.

Ostaje nedoumica, čak i kada bi Abdić ovlastio kćerku Edinu da mu u CIK-u podigne načelnički certifikat, bi li ona mogla u njegovo ime potpisati i izjavu o preuzimanju mandata. 

Ovakve priče natjerale su aktuelnog kladuškog načelnika Edina Behrića, koji je u svađi s porodicom Fikreta Abdića, iako je na ovu poziciju došao kao njihov kandidat, da zatraži pisani odgovor od nadležnih institucija. 

U Velikoj Kladuši posljednjih se dana otvoreno govori i o bolesti 77-godišnjeg Fikreta Abdića. Spominje se teška prehlada koju je dobio tokom izborne kampanje, a odranije je poznato da ima i drugih zdravstvenih problema, dodaje Avaz.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.