8.11.2016. 12:51
0
Više osoba lišeno slobode
Službenici postrojbi granične policije BiH tijekom jučerašnjega i današnjega dana lišili su slobode više osoba jer su ih potraživali sudski organi.

Kako je priopćeno iz GP BiH, službenici njihove postrojbe u Zvorniku danas su slobode lišili J. K. (1942.), državljanina Bosne i Hercegovine i Srbije jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela „prevara“. Osoba je kontrolirana prigodom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predana službenicima Sudbene policije Tuzlanske županije. 

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo 7. 11. 2016. godine, na letu iz Beča,   lišili su slobode S. S. (1977.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog dvaju  kaznenih djela „krađa“. Državljanin BiH je predan službenicima Sudbene policije sudova u Sarajevskoj županiji.

Istoga dana službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Tuzla  lišili su slobode bh. državljanina N. N. (1987.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela „nasilničko ponašanje“. On je stigao na Međunarodni aerodrom Tuzla letom iz Malmöa i bit će predan nadležnom tijelu.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.