7.12.2016. 9:32
0
Ademaj: Izdato 50.000 elektronskih zdravstvenih kartica
Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj kazala je Feni da je do sada izdano 50.000 elektronskih zdravstvenih kartica i da će do kraja godine biti isporučeno još 250.000.

Početkom sljedeće godine, dodala je, preostalih 130.000 hiljada osiguranika dobit će svoje zdravstvene kartice, čime će taj projekt biti zaokružen.

- Trenutno u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS-a je registrovano 430.254 osobe, ali stanje se svakog dana može promijeniti zbog gubitka posla i zbog toga će podaci biti obrađivani svaki dan - pojasnila je.

Ademaj je također naglasila da su naručeni i čitači kartica koji će biti instalirani u svim sarajevskim ambulantama.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.