14.12.2016. 18:23
0
Sarajevo: Pronađena mina na platou kod Skenderije
Prilikom izvođenja građevinskih radova na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija, danas u poslijepodnevnim satima pronađena je minobacačka mina 82 mm.

Minu je pronašao i prijavio radnik građevinske firme koja izvodi građevinske radove. Mina je dovezena kamionom zajedno sa građevinskim materijalom (zamlja) koji se koristi za sanaciju platoa.

PU Centar Sarajevo je u 16:40 sati o ovome obavijestila Federalnu upravu civilne zaštite (FUCZ). Pripadnici Sarajevo A tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava FUCZ odmah su izašli na teren.

mina, skenderija

Mina se nalazi osam metara od glavne saobraćajnice prije ulaza na plato Centra Skenderija.

Pripadnici FUCZ pronađenu minobacačku mina će tokom večeri transpartovati i uskadištiti a uništiti sljedećeg dana u jutarnim satima.


(N1/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.