16.12.2016. 14:49
0
Misija OSCE u BiH nastavlja pružati podršku projektima MOBiH i OSBiH
Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić primio je danas šefa Misije OSCE u BiH, ambasadora Jonathana Moorea, sa kojim je razgovarao o projektima koje ova međunarodna organizacija realizira u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Zamjenik ministra je zahvalio ambasadoru Mooreu za podršku i pomoć koju Misija OSCE pruža bh. institucijama na svim nivoima, a posebno su vrijedni projekti koje ova organizacija implementira zajedno sa Ministarstvom odbrane BiH (MOBiH) i drugim međunarodnim partnerskim organizacijama.

Sagovornici su konstatovali da je ostvarena izuzetno dobra saradnja MOBiH-a i OSCE-a, a posebno je naglašen projekat SECUP čija implamentacija je završena i projekat SAFE-UP koji bi uskoro trebao početi s implementacijom, a tiče se razvoja kapaciteta OSBiH za kontrolu nesigurne municije, jačanja sigurnosti infrastrukture skladišta i nabavke protivpožarnih sistema za potrebe OSBiH.

Ovaj projekat će biti usmjeren i na podršku procesu rješavanja viškova naoružanja sa posebnim akcentom na proces uništavanja nestabilne municije.

Ambasador Moore je istakao dobru saradnju između MOBiH-a i OSCE-a i još jednom naglasio opredijeljenost Misije OSCE u BiH da nastavi podržavati projekte MO i OSBiH u svrhu stvaranja što sigurnijeg i stabilnijeg okruženja u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.