23.12.2016. 18:30
0
Zatrežena veća sredstva za povratnike u RS
Poslanici Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini RS-a zatražili su povećanje izdvajanja sredstava iz budžeta RS-a za finansiranje povratka u taj bh. entitet, dobrotvorna društvo "Merhamet" i "Caritas" te pomoć za udruženja civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata.

Tokom rasprave o predloženom budžetu RS-a za 2017. godinu, potpredsjednik entitetskog parlamenta (SDA) Senad Bratić je potvrdio da je "Domovina" dostavila amandmane kojima traži više sredstava za povratnike kao najugroženiju kategoriju stanovništva, imajući u vidu njihov broj u ovom bh. entitetu i socijalno-ekonomsko stanje.

Napomenuo je da "Merhamet" kroz javne kuhinje pomaže onima koji su na granici egzistencije, kao i "Caritas", a više sredstava iz budžeta RS-a zatražili su i za rad Bošnjačke zajednice kulture "Preporod".

Podsjetio je da su i u ovogodišnjem budžetu tražili veća izdavajanja za pomenute namjene, ali da to nije realizovano.

- Dajemo Vladi RS-a mogućnost za popravni ispit - rekao je Bratić.

Za raspravu o predloženom entitetskom budžetu za 2017. godinu prijavljen je veći broj poslanika, a na dnevom redu je i set ekonomskih zakona te izmjene zakona o plaćama budžetskih korsnika koje će u narednoj godini biti umanjene zbog novog načina obračuna minulog rada.

Najavljeno je da će parlament raditi do kasno večeras.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.