3.1.2017. 9:16
2
Arapi kupuju zemlju na Vlašiću
Arapski državljani masovno naseljavaju srce turističke destinacije Vlašić, potvrdili su mještani.


Alem Mehić iz Mudrika tvrdi da su državljani zemalja Bliskog istoka do sada kupili više od 150 dunuma zemlje i izgradili 20 kuća. 

"Kupuju masovno sve što vide. Uglavnom su to mjesta izdvojena od centra, gdje je nekad bilo pravoslavno stanovništvo", rekao je Mehić. 

On kaže da Arapi sada kupuju zemlju od FIS-a. "Ovdje su plaćali 10.000 KM po dunumu, a gore bliže skijaškim stazama, plaćali su 38.000 KM", dodaje Mehić. 

Direktor Turističke zajednice Srednjebosanskog kantona Miroslav Matošević tvrdi da oni nemaju informacije da Arapi doseljavaju na Vlašić, ali da u protekle dvije godine dolaze u velikom broju da ljetuju. 

Ferzo Mehić iz sela Mudrike kaže da je prodao Arapima za 80.000 KM dva dunuma zemlje i kuću. 

"Prije dvije godine prodao sam im kuću. Dođe čovjek ovdje, bude 20 dana, a meni je dao kuću i da tu živim i čuvam je. Prodao sam mu i zemlju, a sada će me i prijaviti", rekao je Mehić.

(SRNA)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.