11.1.2017. 14:32
1
KUIP KS: Iz saobraćaja isključene tri linije Grasa i dvije Centrotransa
Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo danas su, u postupku kontrole izvršenja rješenja o privremnoj zabrani obavljanja prevoza, iz saobraćaja isključili tri linije koje održava KJKP "Gras" i dvije autobuske linije Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica KUIP KS Vildana Brdarić.

Naglasila je kako je "prinudno izvršenje rješenja, koje podrazumijeva skidanje registarskih oznaka i oduzimanje saobraćajne dozvole prevoznicima, izvršeno na autobuskim linijama Ilidža-Sokolović Kolonija i Ilidža-Hrasnica, koje je održavao Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo, te linijiama KJKP "Gras", Sutjeska-Vogošća, Sutjeska-Ilijaš-Lješevo i Ilidža-Rakovica-Kobiljača".

- S obzirom da oba prevoznika nisu postupili po donesenim rješenjima inspektora, te da su na navedenim linijama nastavili obavljati javni linijski prevoz putnika, bez registrovanog reda vožnje, odnosno dozvole Ministarstva saobraćaja KS, inspektori će pored mjere isključenja, djelovati i izdavanjem prekršajnih naloga, kazala je Brdarić.

Novčane kazne za tu vrstu prekršaja prema odredbama Zakona o cestovnom prevozu FBiH kreću se od 2.000 do 10.000 KM za pravne subjekte, odnosno od 200 do 1.000 KM za odgovorne osobe u pravnom subjektu.

- Naglašavamo da će kantonalni saobraćajni inspektori, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova KS, nastaviti dalje kontrole javnog linijskog prevoza putnika u Kantonu Sarajevo - kazala je Brdarić.

(FENA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.