12.1.2017. 13:31
1
Ministarstvo odbrane ''povuklo'' vlastito saopćenje
Nakon što se Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine jutros oglasilo saopćenjem u kojem je navedeno da ''nije napravljena greška'' prilikom odobravanja učešća pripadnika Oružanih snaga na proslavi Dana RS-a, iz istog Ministarstva stigla nova reakcija.

 Iz nepoznatih razloga, ministrica Marina Pendeš je ''poništila'' prethodno saopćenje i novinarima proslijedila - novo. Razlike su, dakako, uočljive.

''Prethodno dato saopćenje povlači se u cjelosti, jer ne odražava prezentirane stavove na sastanku održanom 11.01. 2016. godine, te se, uz izvinjenje za nesmotrenost u procesu odobravanja saopćenja, ovim putem daje novo saopćenje. Povodom aktualnih događanja u Banja Luci u kontekstu angažmana OS BiH, 09.01. 2016. godine, u Ministarstvu obrane BiH održan je sastanak ključnog menadžmenta sa Načelnikom i zamjenicima načelnika Zajedničkog stožera, te je, bez prejudiciranja odgovornosti, potvrđena potreba da se izvrši temeljita analiza provedenih aktivnosti i procedura u vezi odavanja počasti. Nadalje, ocijenjeno je da primjenom uobičajenih metoda u Oružanim snagama, naučenih lekcija, Načelnik Zajedničkog stožera identificira pitanja u vezi nejasnih ili nedovoljno reguliranih procedura za odavanje počasti koja će biti predložena za održavanje sastanka sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, unatoč dnevnopolitičkim presinzima, ostaju opredijeljeni na izvršavanje zakonskih nadležnosti definiranih Zakonom o obrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kao i na ispunjavanje međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine. Sve to u cjelini, dopinosi afirmaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a time i države Bosne i Hercegovine'', navodi se u novom saopćenju koje je potpisala ministrica Pendeš.

(N1/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.