1.2.2017. 11:50
0
Konvoj humanitarne pomoći iz BiH stigao na tursko-sirijsku granicu
Konvoj humanitarne pomoći „BiH za Siriju“ sa 120 tona brašna domaće nevladine humanitarne organizacije MFS-EMMAUS stigao je danas ispred logističkog centra turske organizacije IHH.

U ovaj Centar dolaze svi konvoji pomoći za sirijske izbjeglice. U okviru logističkog centra nalazi se i velika pekara, gdje se dnevno proizvodi 110.000 lepina, koje se distribuiraju prema sirijskim izbjeglicama, jetimskim porodicama i drugim osobama u stanju potrebe. Dnevna proizvodnja lepina zahtijeva potrošnju 7,5 tona brašna, a nekada je ta količina i veća i prelazi 11 tona brašana.

Uposlenici MFS-EMMAUS-a koji već tri dana borave na tursko-sirijskoj granici u gradu Reihanly posjetili su pekare u kojima se pripremaju lepine za izbjeglice u kampovima, zatim bolnicu u kojoj su smješteni ranjenici, domove za jetime, a u narednim danima će pomagati u istovaru brašna i distribuciji lepina sirijskim izbjeglicama.

Drugi po redu konvoj pomoći MFS-EMMAUS-a sa pet šlepera brašna krenuo je 25. januara, a organiziran je nakon velikog odziva i solidarnosti građana BiH sa narodom Sirije.

MFS – EMMAUS se zahvaljuje svima koji su dali donacije i omogućili da i ovaj konvoj pomoći krene put Sirije.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.