23.2.2017. 12:29
0
Nije poznato da li se održava sjednica Predsjedništva BiH, novinarima nije dozvoljen pristup u zgradu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je za danas u 12 sati zakazao vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH na čijem je prijedlogu dnevnog reda podnošenje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnom sudu pravde u Hagu u slučaju BiH protiv Srbije.

Brojne novinarske ekipe okupile su se ispred zgrade državnog predsjedništva, ali za sada nije poznato da li je sjednica počela, jer im nije dozvoljen pristup u zgradu.

Kako je Fena ranije saznala, u Predsjednštvu BiH su jutros održane konsultacije.

Također, najavljeno je da će predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić održati pres-konferenciju u 14 sati.

Ivanić je ranije izjavio novinarima da će ova vanredna sjednica biti, kako je rekao, posljednji pokušaj da se stvari vrate u institucionalno djelovanje i sve s ciljem da ne dođe do ugrožavanja političke stabilnosti u zemlji.

Po njegovim riječima, nakon ishoda te sjednice trebala bi biti zakazana i sjednica Narodne skupštine Republike Srpske kada bi se trebao zauzeti definitivan i zajednički stav o nastupu predstavnika Srba u institucijama BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je ranije, upitan da li će se odazvati na vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH odgovario da će doći ako Ivanić „na pravi način definira stvari“, u protivnom, ne.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.