26.2.2017. 10:37
2
Umrla Zumra Šehomerović iz Udruženja majki Srebrenice
Ovaj svijet je napustila Zumra Šehomerović, jedna od članica Udruženja majki Srebrenice, koja se borila za pravdu do kraja svog života.

Zumra je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu ostala bez supruga i još muških članova porodice. Uvijek je isticala a joj je teško opisati emotivno i mentalno stanje u kojem se nalazila dok je svjedočila četničkim zločinima prema nesretnim ljudima u Potočarima, piše Avaz. 

Svoje svjedočanstvo iznijela je u BBC-ovu dokumentarnom filmu o Srebrenici 'Krik iz groba' koji je korišten u procesima protiv optuženih za ratne zločine u Hagu. 

Dr. Waqar Azmi OBE, predsjednik Udruženja "Remembering Srebrenica", emotivnom porukom se oprostio od majke Zumre.

- Zumra Šehomerović proživjela je najgore strahote koji se mogu zamisliti - izgubila je muža i godina je bila u potrazi za njegovim ostacima. Njezina smrt podsjeća da su oni koji su preživjeli Srebrenicu neće biti s nama zauvijek.

U sklopu Udruženja majki Srebrenice, Zumra se dugo zalagala za pravdu. Ona je je bila očevidac svih svjedočanstva u Srebrenici i borila se da ratni zločinci budu izvedeni pred lice pravde,piše Avaz.

U njenom dokumentarcu “kriz iz groba” završne riječi su: "Negdje život vene, a negdje počinje".

(Alen Avdić)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.