7.3.2017. 15:41
0
Padavine izazvale probleme u naseljima Banje Luke, u Česmi ugrožene kuće
Zbog obilnih padavina došlo je do izlijevanja oborinskih voda i bujičnih vodotokova u banjalučkim naseljima Karanovac, Česma i Pobrđe, a u Česmi je ugroženo i nekoliko kuća.

Pripadnici Vatrogasne brigade nalaze se na terenu i intervenisat će tamo gdje je to potrebno, naveli su nadležni u Gradskoj upravi Banja Luka.

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice prati situaciju na terenu i istovremeno poziva građane da prijave sve eventualne probleme - Centru za obavještavanje putem telefona broj 121.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, vodostaj Vrbasa u Banjoj Luci u 13 sati na mjernoj tački kod Delibašinog sela dostigao je kotu redovne odbrane od poplave.

Vrbas se nije izlio i situacija je pod kontrolom. Situacija u vezi s vodostajima rijeka u Republici Srpskoj se prati.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.