10.3.2017. 18:15
0
Švicarska policija zabranila govor turskog političara na mitingu
Švicarska policija otkazala je govor turskog političara koji je želio da učestvuje na mitingu kako bi prikupio podršku sunarodnika da glasaju na referendumu u aprilu za veća ovlaštenja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana

Policija je za svoju odluku o otkazivanju mitinga u kantonu Argau navela "značajne bezbjednosne rizike". Slične odluke donijele su ranije vlasti u susjednoj NJemačkoj i Austriji. 

Protivljenja zapadne Evrope za mitinge kao znak podrške Erdoganu za referendum 16. aprila izazvala su negodovanje Turske. 

Šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu i dalje traži novu lokaciju za miting u nedjelju, 12. marta, nakon što je jedan hotel nedaleko od Ciriha otkazao dogovor iz bezbjednosnih razloga, a alternativa u gradu Vinterturu odbačena je kao neodgovarajuća. 

(SRNA/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.