12.3.2017. 14:27
2
Ivanić, Crnadak i Čamdžić u zvaničnoj posjeti Izrealu i Palestini
Delegacija BiH, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, otputovala je u zvaničnu posjetu Izraelu i Palestini, saopćeno je iz ureda predsjedavajućeg Ivanića.

U delegaciji su osim Ivanića još i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Elvir Čamdžić.

Tokom posjete Izraelu, delegacija BiH sastat će se s predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom izraelskog parlamenta Knesset Yulijem Edelsteinom i ministrom odbrane Avigdorom Liebermanom. 

Ivanić će se u Jerusalemu sastati i s patrijarhom Jerusalema Teofilom III. Programom je predviđen sastanak delegacije BiH s predstavnicima Svjetskog jevrejskog kongresa, obilazak Memorijalnog centra ”Yad Vashem”, ceremonija polaganja vijenaca u Sali sjećanja, posjeta Univerzitetu Bar Ilan u Tel Avivu i sadnja drveta masline u Gaju nacija.

Tokom boravka u Palestini delegacija BiH će se sastati s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom i Komitetom za pregovore. Posjetom je predviđen i sastanak s palestinskim vjerskim dužnosnicima i polaganje vijenca u Mauzoleju Yassera Arafata, piše Patria.


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.