14.3.2017. 20:26
1
Parlament FBiH usvojio Nacrt Zakona o kontroli pušenja, kazna idu i do 15.000 KM
Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je Nacrt Zakona o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, piše Patria.

Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana ranije je usvojila Vlada Federacije BiH.

Ovaj nacrt zabranjuje upotrebu svih duhanskih proizvoda za pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima, na javnim skupovima, radnim mjestima i u javnom prijevozu te u privatnim sredstvima prijevoza u kojim se nalaze maloljetne osobe.

Za kršenje ili neprovedbu Zakona predviđene su novčane kazne u rasponu od 250 KM do 15.000 KM.

Pušenje je najraširenija bolest ovisnosti u Federaciji BiH, a prema istraživanjima koja je 2012. godine obavio Zavod za javno zdravstvo FBiH, blizu 44 posto građana BiH se ubraja u pušače. Iz Zavoda je naglašeno kako blizu 13 posto pušača u BiH čine školska djeca, piše Patria.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.