14.3.2017. 20:31
1
Vulin zabrinut za Vučićevu sigurnost u Sarajevu: Zločin koji se ne kazni se po pravilu ponovi
FOTO: N1
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je veoma zabrinut zbog pisanja pojedinih medija da postoji mogućnost da premijer Srbije Aleksandar Vučić bude napadnut prilikom predstojeće posjete Sarajevu, ali da se nada da se neće ponoviti nekažnjeni zločin iz Potočara.

"Nisam obaveštajni oficir i nemam takve informacije, ali sam veoma zabrinut, jer zločin koji se ne kazni po pravilu se ponovi ili bar neko traži da bude ponovljen", rekao je Vulin novinarima u Banjaluci. 

On je izrazio nadu da će u Sarajevu prvenstveno biti odato priznanje Srbiji za ogroman napor koji čini u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, što se trenutno ne cijeni. 

"Bilo bi dobro da, sa druge strane, dobijemo sagovornike koji podjednako cene mir, stabilnost i život naroda, ali posebno bih voleo da domaćini učine sve da se ne desi ono što se desilo u Srebrenici - pokušaj ubistva Aleksandra Vučića za koji niko nije odgovarao, koji vlast nije osudila i koji je prošao uz aktivno učešće ljudi koji su trebali biti domaćini i garant bezbednosti", rekao je Vulin. 

On je naglasio da ponavljanje nečega takvog ne bi moglo da prođe bez posljedica. 

Vučić će u četvrtak, 16. marta, u Sarajevu učestvovati na samitu zapadnog Balkana. 

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.