15.3.2017. 18:00
0
MO BiH u velikom dijelu realiziralo preporuke iz revizorskog izvještaja
Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ljilja Zovko i članovi Komisije Zdenka Džambas i Safet Softić posjetili su danas Ministarstvo odbrane BiH s ciljem praćenja realizacije preporuka Ureda za reviziju institucija BiH i zaključaka Doma naroda PSBiH u vezi s razmatranjem revizorskih izvještaja za 2015. za institucije koje su od Ureda dobile "mišljenje s rezervom" i "mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje".


U razgovoru s ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš i njenim saradnicima, članovi Komisije izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Ministarstvo odbrane BiH u velikom dijelu realiziralo preporuke iz revizorskog izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH za 2015. godinu.

Ministrica Pendeš informirala je članove Komisije da je Ministarstvo donijelo Plan za otklanjanje utvrđenih nedostataka u izvještaju revizije za 2015. godinu, u kojem su jasno definirane aktivnosti, nosioci aktivnosti i rokovi za njihovu realizaciju.

Prema njenim riječima, vidljivi su pomaci koje Ministarstvo poduzima na realizaciji preporuka, prvenstveno kada je riječ o ispunjavanju preporuka Ureda za reviziju institucija BiH u dijelu koji se odnosi na sisteme javnih nabavki, internih kontrola, kao i kontrola finansijskog upravljanja.

Kada je riječ o ispunjavanju pojedinih preporuka Ureda za reviziju institucija BiH, ministrica Pendeš je naglasila da njihova realizacija ne ovisi samo o Ministarstvu odbrane BiH, misleći pri tome na rješavanje preporuka u vezi sa statusom pokretne i nepokretne vojne imovine.

Članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH poručili su da će pružiti svu potrebnu pomoć s ciljem otklanjanja poteškoća s kojima se Ministarstvo odbrane BiH susreće u svom radu s ciljem da, kako su rekli, Ministarstvo naredne godine dobije bolju ocjenu Ureda za reviziju institucija BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA/Amila Alijagić)

MOBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.