16.3.2017. 16:28
0
Završen sastanak Vučića i Dodika u Istočnom Sarajevu
Premijer Srbije Aleksandar Vučić se danas u Istočnom Sarajevu sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Sastanak nije trajao dugo, te je Vučić nakon pola sata napustio Istočno Sarajevo.

Sastanak u administrativnom centru Vlade RS je uslijedio nakon Dodikovog poziva i Samita zemalja Zapadnog Balkana, a na sastanku su prisustvovali premijeri Srbije, Crne Gore, Albanije, Kosova, Makedonije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, evropski komesar za politiku susjedstva i proširenja i ministar vanjskih poslova Italije.

Inače, premijeri zemalja zapadnog Balkana okupili su se danas u Sarajevu na sastanku čiji je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kako bi razgovarali o zajedničkim regionalnim projektima.

Cilj sastanka bio je približavanje zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o projektima u vezi s transportnom i energetskom infrastrukturom, a razgovarano je i o saradnji u oblastima mladih i obrazovanja, prenosi N1.

Bio je to prvi put da se organizirao sastanak premijera kojem prisustvuju svi premijeri. Tako su u Sarajevu bili premijeri Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije Aleksandar Vučić, Duško Marković, Emil Dimitrev, Isa Mustafa i Edi Rama.

Sastanku je prisustvovao i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i ministar vanjskih poslova Republike Italije Angelino Alfano jer je Italija domaćin samita zapadnog Balkana koji bi u julu trebao biti održan u Trstu.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.