7.4.2017. 15:36
0
Općina Stari Grad Sarajevo gradi sportsko igralište u naselju Bistrik
Dio prostora iza područnog objekta Osnovne škole „Edhem Mulabdić“, u ulici Bistrik 31, bit će pretvoreno u moderno višenamjensko sportsko igralište, dimenzija 20x10 metara.

Dosad su izvršeni radovi ravnanja plohe terena, te tamponiranje sitnim pijeskom, gdje će se instalirati multifunkcionalna sportska podloga. Postavljeni su i novi ivičnjaci oko cijelog terena, iza kojih će se zasaditi trava. Ovo je prva faza radova, koju izvodi KJKP „Rad“, a finansira ih Općina Stari Grad sa oko 8.500 KM.

Druga faza uključuje isporuku i montažu ograde sa izolacijom, a radove će izvoditi firma Mavas d.o.o. Mrkonjić Grad, a finansirat će ih također Općina Stari Grad sa 6.000 KM.

Preduzeće „Mavas“ će donirati vještačku podlogu za vanjski teren veličine 20x10 metara, a vrijednost podloge je 15.000 KM, dok će radovi na njenom postavljanju početi čim se poboljšaju vremenski uslovi, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Igralište će dobiti i potrebni mobilijar, te ogradu, tako da će ukupna vrijednost projekta iznositi oko 30.000 KM. Na centru igrališta će biti naslikan grb Općine Stari Grad.

(FENA/Merima Druškić)

Stari Grad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.