17.4.2017. 10:32
0
Čišćenjem područja NP Una počela akcija čišćenja 'Proljeće nas pokreće'
Gradska uprava Bihaća zajedno s velikim brojem institucija, organizacija, nevladinih udruženja i sportskih kolektiva organizira akciju čišćenja i uređenja gradskih i prigradskih područja pod nazivom „Proljeće nas pokreće 2017“.

Akcije će trajati od 15. do 30. aprila ove godine, a proteklog vikenda realizirano je čišćenje i uređenje područja Nacionalnog parka Una.

Akciji su se pored uposlenika NP Una odazvali bihaćki srednjoškolci koji su prikupili otpad na lokalitetima Dubovsko-Orašac. 

Zbog loših vremenskih uslova aktivnosti planirane za nedjelju 16. aprila su otkazane, a narednog vikenda programom akcije predviđeno je čišćenje planinarske staze na Plješevici, lokaliteta Lohovo, Račić, Bimes – Ružica, Vedro Polje – Baljevac Zavalje.

Podršku akciji daju  JKP Komrad Bihać, menadžment Nacionalnog parka Una,  Asocijacija srednjoškolaca USK-a, Vijeće učenika grada Bihaća, Unija studenata Univerziteta u Bihaću, Unski smaragdi , Udruženje „I love Una“ i brojni sportski kolektivi grada Bihaća.

U okviru akcije „Proljeće nas pokreće“ bit će obilježen Dan planete Zemlje projektom  „Let's Do It“ u saradnji s Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a.

Kada je u pitanju edukativni dio akcije, na gradskom trgu 24. aprila bit će održana priredba o značaju očuvanja okoliša pod nazivom „Proljeće nas pokreće“ u organizaciji i izvedbi bihaćkih vrtića,  Asocijacije srednjih škola USK i Unskih smaragda, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.