23.4.2017. 13:37
1
Zbog požara u Bingu, SDP traži vanrednu sjednicu Skupštine HNK
Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNŽ-a uputio je inicijativu za održavanje izvanredne sjednice županijske Skupštine zbog požara koji se sinoć dogodio u Hipermarketu "Bingo" u Vrapčićima, priopćeno je iz Gradskog odbora (GO) SDP-a BiH Mostar.

 S obzirom da u Mostaru ne postoji Gradsko Vijeće  inicijativu za održavanje sjednice su uputili prema Skupštini HNŽ-a i predsjedatelju županijske Skupštine Šerifu Špagi, nakon što su sinoć obišli požarište te razgovarali s nadležnim službama i pojedinim radnicima.

 Sinoć je ugroženo desetine radnih mjesta i egzistencija desetina obitelji i  o tome svoj sud moraju dati institucije vlasti, navodi se u priopćenju.  

 " S obzirom da su u Hipermarketu 'Bingo' desetine radnika zarađviali svoje plaće, radnici prije svega, ali i javnost trebaju znati koja je sudbina tih radnika, kako im se može pomoći i hoće li će doći do obnove uništenog objekta i kada? Smatramo da Skupština HNŽ-a o tome mora dati svoj sud i to u najkraćem mogućem roku i iz tog razloga Vas pozivamo da sazovete izvanrednu sjednicu Skupštine HNŽ-a kako bi zastupnici bili upoznati sa situacijom, a Skupština HNŽ-a mogla donijeti adekvatne zaključke i pomogla radnicima zbog tragedije koja je zadesila 'Bingo' ", stoji, između ostalog,  u upućenoj inicajitvi.

 Također se navodi kako bi na sjednici trebao prisustvovati mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, vlasnik Hipermarketa "Bingo" Senad Džambić te predstavnici Civilne zaštite HNŽ-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.