2.5.2017. 13:29
8
Oglasio se i Zisko nakon kritika premijera Konakovića: Žalosno je da se vlast bavi jagnjetom na Ferhadiji
Showman i muzičar Aziz Gluščević Zisko demantirao je da je pekao jagnje na ražnju u najprometnijoj sarajevskoj ulici Ferhadiji, tokom proslave Prvog maja. U komentaru za Patriju je rekao da je prolazio Ferhadijom kada je neko već pekao jagnje na ražnju, a on se samo fotografisao na tom mjestu.

Lavinu polemika pokrenula je ova vijest. Na društvenim mrežama komentari podijeljeni. Za jedne je to bruka za glavni grad Bosne i Hercegovine i loša poruka turistima, za druge simpatična gesta veseljaka. Na koncu se oglasio i kantonalni premijer Elemedin Konaković. Za njega je jagnje na Ferhadiji najteži oblik urbicida.

-  ... Ispred ugostiteljskog objekta u centru grada ljudi okrenuli jagnje na ražnju. Primitivizam, urbicid, prekršaj, cirkus – rekao je premijer. Još je dodao: 

- Napišem sms direktoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i pitam ga da li je neko prijavio ovaj događaj. Odgovor je - niko.  Kaže i da su inspektori koji su danas radili proveli dan na izletištima na kojim se očekivao prekršaj ovog tipa, spremni da sankcionišu. U centru grada to baš niko nije očekivao.

Gluščević kaže da je žalosno da se premijer bavi jagnjetom u Ferhadiji, pored hiljadu drugih važnijih problema u gradu. Sarajevo ima problema sa snabdijevanjem vodom, javni gradski prevoz je pred kolapsom, sigurnosna situacija u gradu je loša...

- Više nije ni važno ko je pekao jagnje, i da li ga je trebao peći. Žalosno je da se vlast, ali i brojni građani bave jednim takvim postupkom, dok nas opterećuju brojni drugi problemi - kaže Gluščević u komentaru za Patriju.

(Patria / Haris Ahbabović)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.