6.5.2017. 8:34
2
U Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu biće ukopana i beba ubijena kada je imala dva dana
U ponedjeljak 8. maja 2017. godine u prostorijama Turali-begovog vakufa u Tuzli (Zgrada pored Muftijstva), bit će održana press konferencija u povodu manifestacije Jedanaesti dani sjećanja na Genocid počinjen 1992-1995. godine u Bratuncu.
Novinarima će se obratiti predstavnici Organizacionog odbora i Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, te predstavnici udruženja porodica ubijenih i nestalih Bratunčana. Bit će saopćena imena žrtava kojima će 12. maja 2017. u Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju Veljaci Bratunac, biti klanjana kolektivna dženaza, te protokol ovoga događaja.

Iz Udruženja Žena Podrinja ranije su kazali da u jedanaestoj po redu kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu, koja će se obaviti 12. maja, biće ukopana i beba stara tek 2 dana Emir Suljić.

Maleni Emir se rodio prije vremena. Bio je sedmanče. Svirepo je ubijen drugog dana po rođenju u Glogovoj. Tek što je dobio ime ubijen.

U Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu do sada je ukopano 296 tijela ubijenih bošnjačkih žrtava od ukupno 3.533 koliko je u ovoj općini ubijeno tokom agresije na BiH. 

(NAP/Alen Avdić) 

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.