15.5.2017. 17:41
0
"Mladen Grujičić ima bezrezevnu podršku svih 12 srpskih odbornika, a razgovori će se nastaviti dalje"
Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić danas je održao stastanak sa srpskim odbornicima i šefom kabineta predsjednika Republike Srpske Danijelom Dragičevićem u vezi dogovora oko uspostavljanja koalicije.

Sastanak je trajao više od sat vremena, a izjave za medije dali su Velibor Rankić, odbornik DNS-a i načelnik Grujičić.

- Dogovoreno je da načelnik Grujičić ima bezrezevnu podršku svih 12 srpskih odbornika, a razgovori će se nastaviti dalje - kazao je Rankić.

Na novinarsko pitanje šta je dogovoreno u vezi skupštinske većine Rankić je samo kratko rekao: „Otom-potom“.

Načelnik Grujičić bio je precizniji i izjavio je za medije da je ponudio svim predstavnicima srpskih političkih partija da se okupe u jednu "srpsku većinu" u kojoj bi podržali i određeni broj Bošnjaka.

- Međutim do dogovora nije došlo iz razloga što svako prema svakome ima neki nerješeni račun, mislim da to nije dobro i ne možemo mi kao pojedici gledati drugog pojedinca onako kako samo mi to možemo. Svako od njih predstavlja jednu određenu grupu ljudi i uime tog naroda mora da govori. Ovdje su preovladavli lični sukobi koji dovode do razjednjavanja i mislim da to nije dobro. Najviše štete će imati građani Srebrenice, a osobno neću dozvoliti da se uspori nijedan projekat koji je u interesu građana. Politička situacija će vjerovatno poremetiti naše planove, ali ja ću učiniti sve da  ambijent u Srebrenici, kada je u pitanju svakodnevni život građana Srebrenice, bude bolji nego što je bio do sada - zaključio je Grujičić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.