17.5.2017. 18:10
0
Ministarstvo odbrane obilazi Kinu dok vojnici nemaju šta da jedu
Delegacija Ministarstva odbrane BiH na čelu s ministricom Marinom Pendeš boravi u službenoj posjeti Kini, piše Patria.

Pored ministrice Pendeš, u delegaciji su još zamjenik načelnika ZŠ OS BiH general major Mirko Tepšić, sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić, pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i pomoćnik ministra odbrane za finansije i budžet Miro Cabo.

Delegacija će u Kini boraviti ukupno sedam dana.

Svaka međunarodna saradnja, pogotovo kada se radi o saradnji jedne male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina i jedne od najmoćnijih zemalja na svijetu Kine, svakako je dobro došla, međutim posjeta izuzetno brojne delegacije dalekoj Kini dolazi u vrlo nezgodnom trenutku.

Postavlja se logičnim pitanje „šta tako brojna delegacija radi sedam dana u dalekoj Kini u trenutku kada je stanje u Oružanim snagama BiH izuzetno loše?“.

Vojnici Oružanih snaga BiH nalaze se u teškoj situaciji; nemaju osiguranja na poslu, primaju izuzetno niske plate, pravdu traže po sudovima, a sve je više onih koji se odlučuju na napuštanje Oružanih snaga u potrazi za boljim i plaćenijim poslom.

Pripadnici Oružanih snaga nalaze se u međunarodnim vojnim misijama u Afganistanu i Kongu, a u Kongu ih iz Ministarstva odbrane nikad niko nije posjetio.

U sve te međunarodne vojne misije naši vojnici odlaze bukvalno u poderanim čizmama i uniformama, a najčešći motiv za odlazak u tako rizična područja je želja za poboljšanjem životne egzistencije.

Ministrica Pendeš nije čak posjetila ni porodice ubijenih vojnika u terorističkom napadu u Rajlovcu.

Iz ministarstva odbrane su javnost obavijestili samo o tome da se delegacija nalazi u Kini i koliko će ostati, ali ne i o tome koja je svrha posjete i šta će ona dobrog donijeti BiH.

Možda će ministrica Pendeš i ostali članovi delegacije po povratku obavijestiti javnost šta su radili sedam dana u Kini u trenutku kada vojnici Oružanih snaga BiH jedva sastavljaju kraj s krajem.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.