17.5.2017. 20:15
0
Predsjednik FBiH posjetio općinu Vitez
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, federalna ministrica financija Jelka Miličević i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetili su u srijedu općinu Vitez gdje su se sastali s načelnikom te općine Tomislavom Bošnjakom Matićem.

Tijekom sastanka načelnik Viteza govorio je o funkcioniranju općine, planiranim projektima, te o problemima s kojima je općina suočena već nekoliko godina, a to su prvenstveno izgradnja brze ceste, rješavanje koncesije na izvorištu Kruščica, kao i izgradnja mosta.

 "Nadam se da ćemo kroz dobru komunikaciju iznaći rješenje za velike probleme u općini Vitez", naglasio je Bošnjak Matić, priopćio je Ured predsjednika FBiH.

 Ministrica Miličević istaknula je kako je važnost lokalnih samouprava u Federaciji BiH prepoznata, te da se općina Vitez mora aktivno uključiti u procese i u razumijevanje zakonskih rješenja jer ona dodiruju svakog čovjeka koji živi u lokalnoj zajednici.

 "Mi želimo napraviti sponu između lokalne samouprave, županija i Vlade Federacije BiH da budemo partneri jer su nam interesi isti", poručila je ministrica Miličević.

 Predsjednik FBiH kazao je kako međusobnom suradnjom treba pomoći razvoju projekata.

 "Dogovorili smo da ćemo pomoći u realiziranju projekata rješavanja koncesije na izvorište Kruščica. Otvorili smo i temu Vitezita koji je u potpunom vlasništvu Federacije BiH, a zainteresirani smo da Vitezit ponovno bude nositelj razvoja ove općine", istaknuo je Čavara.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.