24.5.2017. 11:38
0
VKBI traži zabranu skupa podrške hercegbosanskoj šestorki
VKBI Podružnica Mostar povodom najave održavanja skupa pod nazivom „Podrška Haškim uznicima“ u organizaciji udruženja“Hrvatsko srce nade“ zakazanog za 8. juni u Mostaru na Gradskom stadionu pod Bijelim Brijegom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora, traži i zahtjeva od vlasti Grada Mostara da ne dozvoli održavanje toga skupa na stadionu u vlasništvu grada.

Održavanje takvog skupa podrške presuđenim ratnim zločincima i organizatorima i osnivačima Heliodroma, Dretelja i drugih logora u kojima su mučeni i ubijani pripadnici bošnjačkog i srpskog naroda, uz koncert Marka Perkovića Thompsona, deklariranog fašiste, vrijeđa sve poštene građane i antifašiste, ne samo ovoga grada već i šire, i produbljuje podjele u našeme gradu.

Grad Mostar kao vlasnik stadiona pod Bijelim Brijegom ne smije dozvoliti održavanje takvog skupa na ovom mjestu. Održavanje takvog skupa bilo bi za  građane ovoga grada nastavak događaja od 9. maja 1993. Godine kada je od strane tih kojima je posvećen predmetni skup, taj stadion služio kao sabirno mjesto za ubijanje, mučenje i odvođenje Bošnjaka na Heliodrom i u Dretelj.

U slučaju da Gradske vlasti ne zabrane održavanje ovoga skupa tražimo od „nositelja evropskih vrijednosti“ člana predsjedništva BiH i predsjednika HNS-a Dragana Čovića, da u skladu sa tekovinama antifašizma na kojima su utemeljene te evropske vrijednosti spriječi održavanje tog skupa, navodi se u saopštenju VKBI-a. 


(Patria/Admir Oručević)

VKBIMostar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.