24.5.2017. 16:19
0
Svečani defile maturanata kroz Stari Grad
Učenici IX-ih razreda osnovnih škola iz Starog Grada su na svečani način, defileom kroz Stari Grad, okončali svoju prvu stepenicu u obrazovanju. Okupljanje osnovaca je počelo na Baščaršijskom trgu, nakon čega je uslijedio defile kroz Sarače, Ferhadiju, grupno fotografisanje ispred Katedrale, te Trg oslobođenja Alija Izetbegović.

Potom su stigli na plato Općine Stari Grad, gdje ih je dočekao prigodan program i općinsko rukovodstvo. U ime općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, mnogobrojnim maturantima se obratila Aida Bajramović, šef Službe Kabineta Načelnika Općine. Ona je čestitala svim maturantima i poručila da su ponos i budućnost Starog Grada, te zaželjela mnogo sreće u nastavku školovanja.

Svečanosti na općinskom platou prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina. U svom govoru je poručio učenicima da je presretan kao i oni, jer je siguran da se među starogradskim maturantima nalaze budući akademici, naučnici, ministri, predsjednici, načelnici. „Ipak najbitnije od svega je da budete dobri ljudi, koji će poštovati druge, a to je garant bolje budućnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine“ kazao je na kraju predsjedavajući Pušina.

Maturanti predstavnici svake od šest osnovnih škola iz Starog Grada su imali po kratak govor, u kojem su sumirali devetogodišnje školovanje i najavili nastavak obrazovanja. Služba za obrazovanje, kulturu i sport je za svakog učenika pripremila poklon knjigu lektiru, koja je predviđena nastavnim planom i programom rada u srednjim školama, a sadrži i posvetu općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.