26.5.2017. 10:48
0
Predstavljen plan prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje
U Prijedoru je, u organizaciji Gradske uprave i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, održan sastanak s predstavnicima policije, pravosuđa, vjerskih zajednica i nevladinih organizacija (NVO) o temi ''Sprečavanje incidenata i očuvanje stabilnosti u zajednici''.

Izvršena je prezentacija Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području Grada Prijedor za period 2017-2021.,  kao i aktivnosti svih relevantnih subjekata koje se planiraju realizovati, s ciljem prevencije i adekvatne reakcije na incidente koji mogu da utiču na bezbjednosnu situaciju.

Usaglašene su preporuke za dalje postupanje, na osnovu kojih će policijski službenici planirati konkretne mjere i radnje, potvrđeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Iz te uprave navode da će pravovremeno u saradnji sa drugim relevantnim subjektima, preduzimati preventivne mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti i zakonom propisanim ovlaštenjima s ciljem očuvanja povoljnog sigurnosnog ambijenta na području Grada Prijedora.

(FENA/Merima Druškić) 

Prijedor
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.