26.5.2017. 10:58
0
Fikret Kubat: Zahvalni smo svima koji su dali svoj doprinos za Roditeljsku kuću
Donatorska večera koju su organizirali Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka" i televizija Hayat nadmašila je sva očekivanja, a prikupljeno je 260.000 KM za finansiranje Roditeljske kuće u kojoj borave djeca oboljela od malignih oboljenja i članovi njihovih porodica, piše agencija Patria.

Fikret Kubat predsjednik Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” u razgovoru za agenciju Patria izrazio je zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos, a najviše građanima koji su zvali iz cijele BiH. Za dva sata zabilježeno je 20.000 poziva čija je cijena bila 3 KM. Osim poziva, prodate su i umjetničke slike, a uplaćene su i brojne donacije.

- Zaista su nadmašena sva naša očekivanja. I prije same manifestacije, ljudi su uplaćivali sredstva žele pomoći djeci. Svi smo mi osjetljivi na djecu i ovo je borba za njihovo zdravlje i život. Borba koju vode ova djeca i njihovi roditelji je teška, duga, iscrpljujuća i skupa – kazao je Kubat.

S obzirom na prikupljena sredstva, osigurano je finansiranje Roditeljske kuće za naredne dvije godine, a kako je obećano na donatorskoj večeri finansiranje će pomoći i Vlada FBiH.  

- Mjesečno za troškove Roditeljske kuće potrebno je između 12 i 15 hiljada KM. Na godišnjem nivou to je oko 140 do 150 hiljada KM. Ja ne mogu reći da nemamo podršku, ali nema sistemskog rješenja za finansiranje kuće - kazao je Kubat izrazivši nadu da će biti ispunjena obećanja koja su dali predstavnici vlasti.

Trenutno u kući boravi sedam porodica, a očekuje se dolazak još dvije. Prema riječima Fikreta Kubata, djeca koja nisu obavezna biti u bolnici tokom liječenje vrijeme provode u Roditeljskoj kući.

Roditeljska kuća otvorena je krajem aprila 2016. godine. 

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.