26.5.2017. 11:10
1
Izetbegović: SDA je vezivo ove zemlje
Obilježavanje 27. godišnjice rada i postojanja Stranke demokratske akcije(SDA) počelo je jutros u Sarajevu polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezaru osnivača Stranke Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači.

Delegaciju SDA na Kovačima je predvodio predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović, koji je naveo da je svaka godišnjica SDA prilika "da se podsjetimo puta koji smo prešli, a to je zaista historijski put".

Po njegovim riječima, SDA je generator, motor koji vuče stvari naprijed.

- Imate u ovoj zemlji stranke koje se bave time kako da joj nanesu štetu, kako da je podijele, kako da u njoj naprave neke nove entitete, kako da prikupe političke poene, a imate ovu (SDA) koja je cement, vezivo ove zemlje, koja nudi rješenja, vuče naprijed, ne laže narod i nudi realna rješenja - rekao je Izetbegović.

Dodao je kako misli da SDA itekako ima šta da proslavi na ovu 27. godišnjicu.

Program obilježavanja godišnjice bit će nastavljen svečanim skupom na kojem će se obratiti predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Također, najavljeno je polaganje cvijeća i učenje Fatihe na mezaru drugog predsjednika SDA Sulejmana Tihića u haremu Bijele džamije u Bosanskom Šamcu.

SDA je osnovana 26. maja 1990. godine na Osnivačkoj skupštini u Sarajevu. Za prvog predsjednika izabran je Alija Izetbegović, koji je na čelu Stranke ostao do oktobra 2001. godine. Na 3. kongresu SDA 2001. godine Alija Izetbegović se povukao s pozicije aktivnog predsjednika SDA, a za predsjednika SDA tada je izabran Sulejman Tihić.

Sadašnji predsjednik Stranke Bakir Izetbegović izabran je na tu funkciju na 6. kongresu SDA 2015. godine.

(FENA/Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.