31.5.2017. 15:14
0
Marčelo – podrška srednjoškolcima iz Jajca u njihovoj borbi!
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) se aktivno uključuje i daje podršku srednjoškolcima iz Jajca u njihovom otporu protiv neželjene podjele učenika.

U cijelu priču će se uključiti srednjoškolci iz preko 50 lokalnih zajednica i dati podršku svojim vršnjacima u Jajcu. Također ćemo poslati zvanične zahtjeve svim relevantnim institucijama i osobama, sa konkretnim aktivnostima u rješavanju problema. Također smo okupili i dosta poznatih ličnosti koji će dati podršku srednjoškolcima. A do kraja ove školske godine ima još zanimljivih aktivnosti kojima će se moći pridružiti svi zainteresovani građani Bosne i Hercegovine.

Srpski reper i pisac Marko Šelić poznatiji kao Marčelo je snimio video podrške za srednjoškolce iz Jajca i tako pokazao da njihova borba ima podršku šire narodne mase. On je samo prvi u nizu poznatih ličnosti koji su dali podršku. 

Srednjoškolci su prošle godine započeli svoju borbu protiv podjela koje se planiraju uraditi kroz njihov obrazovni sistem. Skupština Srednjobosanskog kantona je donjela odluku da se osnuje nova srednja škola koja će raditi po bosanskom planu i programu, i samim tim stavila tačku na priču o stvaranju još jednog fenomena zvanog „dvije škole pod jednim krovom“. 

Pred kraj školske godine srednjoškolci imaju priliku da se zadnji put suprostave ovakvoj odluci koja krši mnoge zakone i deklaracije, i da pokušaju doći do rješenja problema. Građanska inicijativa „Naša škola“ je osnovana sa ciljem okupljanja što većeg broja srednjoškolaca iz BiH, ali i svih građana zainteresovanih da doprinesu borbi srednjoškolaca. Mnogi koraci su već učinjeni, a nastavak aktivnosti možete pratiti na fb stranici (https://www.facebook.com/InicijativaNasaSkola/ ) i pridružiti se! 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.