12.6.2017. 22:56
1
Demobilisani borci će noćiti pred zgradom Vlade FBiH
Demobilisani borci, koji su jutros iz Tuzlanskog kantona pred zgradu Vlade FBiH stigli pješice ne odustaju od svojih zahtjeva te će, kako su najavili ostati prenoćiti pred Vladom.

Jedan od njih, Ibrahim Hasanović iz Teočaka potvrdio da im se niko nije obratio te da su zbog toga odlučili da noće ispred zgrade i da neće otići iz Sarajeva dok im se ne ispune zahtjevi, piše Avaz.

Oni od Vlade traže da im se zakonski riješi status i osigurana mjesečna naknada u iznosu minimalne penzije u FBiH, odnosno 326 KM.

Borci su pred zgradom Vlade razapeli su šatore, raširili deke i legli na travu.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je izjavio da će sutra biti održan sastanak u Vladi FBiH kako bi se riješila sporna pitanja sporazuma, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.