16.6.2017. 10:25
0
„Jeste li solidarni sa žrtvama seksualnog nasilja?“
Nevladina organizacija „Medica“ iz Zenice je pokrenula kampanju „Jedna haljina/odjevni predmet u znak solidarnosti ženama preživjelim ratno seksualno nasilje“, u BiH ali i šire u svijetu.
Poklanjanjem jedne haljine ili odjevnog predmeta i građani mogu dati doprinos izložbi koja će se održati u Ženevi, 29.06.2017. godine, kada će organizatori pokušati darovane odjevne predmete prodati, a sredstva usmjeriti za potrebe žena preživjelih ratno seksualno nasilje.

Zainteresovani građani haljine, odnosno odjevne predmete, mogu dostaviti u „Medicu“ Zenica, Krivače 40, svakim radnim danom od 7.30 – 17.00h do 20.06.2017.
 
„Medica“ Zenica je stručna nevladina organizacija, koja od aprila 1993. godine kontinuirano pruža psiho-socijalnu i medicinsku podršku ženama i djeci žrtvama ratnog, a potom i poratnog nasilja, uključujući žrtve ratnih silovanja i ostalih oblika ratne torture, te seksualnog nasilja u mirnodopskim uslovima; žrtve porodičnog nasilja, kao i žrtve trgovine ljudima.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.