22.6.2017. 22:00
3
Dječak ubio zmiju da bi zaštitio prijatelje
Medin Tabaković (12) iz Bosanske Dubice preksinoć je u centru grada ubio zmiju kako bi zaštitio svoje prijatelje s kojima se vraćao s mektepskog iftara koji su za članove koji poste priredili treneri RK Kozara. Medin priča da je zmiju ugledao na stepenicama jedne kuće. Vidjeli su je i njegovi prijatelje, koji su se zatim odmah uz vrisku i razbježali.

“Ja sam jedini ostao. I nisam se uplašio. Uzeo sam štap i zmiju bacio prvo sa stepenica, a zatim je i ubio”, kaže Medin, prenosi “Avaz“…
 
Medini bio najhrabriji

Safet ef. Beganović, glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Dubica, priča da su tek jučer saznali da je riječ o smuku dugom 1,20 metara.

“Međutim, djeca to tada nisu znala. Bilo je vrištanja, penjanja na ogradu, jedna grupa djece je dotrčala do mene i vikali su: “Zmija, zmija!” Mislio sam da je neka šala. Kasno je, zmija u centru grada. Ali, kada sam dotrčao do mjesta gdje su je vidjeli, Medin se već snašao i završio sa zmijom. Poslije je bilo grljenja, djeca su mu čestitala, a čestitke su stigle i od starijih vjernika koji su čuli šta se dogodilo. Medin je predsjednik mekteba, rukometaš i među vršnjacima poznat kao neko ko ih uvijek štiti”, kazao je efendija Beganović.

(Merima Druškić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.