23.6.2017. 16:23
0
Borci koji se nalaze ispred zgrade Vlade FBiH najavili da će se spaliti tokom Bajrama
Nakon što su demobilisani i obespravljeni borci uputili uznemirujuću poruku vlastima da će se spaliti za Bajram pred Vladom FBiH ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, uslijedila je reakcija vladajuće strukture te je za subotu zakazana sjednica Vlade. Iako nije navedeno o čemu će se raspravljati, na dnevnom redu bit će upravo alarmantna situacija sa borcima, saznaje agencija Patria iz Vlade.

Već dvanaest dana borci iz Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog uz podršku građana Sarajeva koji ih obilaze nalaze se pred zgradom Vlade FBiH tražeći prava koja im pripadaju. Jedinstven registar boraca koji će biti javno objavljen i mjesečni dodatak od 326 KM za sve borce koji se nalaze na rubu siromaštva i bez ikakvih prava. 

Mnogi od njih svakodnevno trebaju medicinsku pomoć, te poručuju da su za BiH kada je trebalo dali najbolje godine života.

- Nismo zaslužili ovakav odnos vlasti. Nema više vremena za čekanje i pusta obećanja. Neka jasno kaže Vlada hoć eli ili neće ispuniti ove zahtjeve. Mi više ionako nemamo šta izgubiti - poručuju okupljeni borci.

Umorni, nenaspavani, bolesni ustat će jedan za drugoga. Spremni su i život ostaviti ispred Vlade FBiH što su i najavili za Bajram 25. juna. 

 (Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.