10.7.2017. 10:52
0
Određen pritvor Sadamu Stuparu zbog napada na advokata Rifata Konjića
Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Sadama Stupara (26) iz Zenice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, kada je 1. novembra 2016. godine napao, udario i teško povrijedio advokata Rifata Konjića u Tuzli.

Postoji osnovana sumnja da je Stupar 1. novembra 2016. godine iz Zenice došao u Tuzlu,  sačekao Konjića u poslijepodnevnim satima ispred zgrade u kojoj živi, prišao mu i zadao mu jak udarac zatvorenom šakom u predjelu lica. Udarcem je Konjiću, uz druge povrede na licu, načinio prelome na gornjim lijevim viličnim šupljinama sinusa, lijeve jagodične kosti i kosti lijeve očne duplje.
 
Tužilaštvo je u saradnji sa pripadnicima MUP-a TK,  Odjeljenjem kriminalističke policije PU  Tuzla, vodilo intenzivne istražne radnje u cilju utvrđivanja identiteta osumnjičenog. DNK analizom koju je uradila Federalna uprava policije,  utvrđeno je poklapanje bioloških uzoraka osumnjičenog sa tragovima pronađenim na mjestu događaja.

U saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, osumnjičeni je lišen slobode 7. jula u Zenici, a nakon toga je predat u nadležnost MUP-a TK i ovog Tužilaštva.

Poslije kriminalističke obrade,  postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Stupara.

Istraga u ovom predmetu je i dalje u toku. Utvrđuju se motivi  za napad na Konjića te identitet osobe koja je eventualno  naručila napad.




TuzlaSud
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.