13.7.2017. 11:10
2
Islamskoj zajednici u BiH dodijeljeno 62.500 KM
Općina Centar Sarajevo nastavlja tradiciju pružanja finansijske podrške vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini za obnovu, sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju vjerskih objekata, te realizaciju programskih aktivnosti i obilježavanje praznika. Posljednji u nizu takvih primjera je izdvajanje finansijskih sredstava u iznosu od 62.500 maraka iz budžeta Općine Centar za Islamsku zajednicu u BiH.

Kako se navodi u saopćenju Općine Centar, od pomenutog iznosa, 50.000 maraka dodijeljeno je Medžlisu Islamske zajednice u Sarajevu.

 - Sredstva su namijenjena za sanacione radove na džamijama Stara Breka, Čobanija, Gornja Saračeva i Soukbunar, zatim za izradu projektne dokumentacije za izgradnju džamije na Kromolju, te za programske aktivnosti kao što su predavanja i organizaciju manifestacija povodom vjerskih praznika - kazano je.

Preostali iznos od 12.500 KM dodijeljen je Nakšibendijskoj tekiji Mejtaš za adaptaciju munare, džamijske kapije i ograde, uređenje harema, te za obilježavanje ramazanskih i bajramskih aktivnosti.

Tim povodom, sekretar Medžlisa islamske zajednice Esad Karahmet potpisao je sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem protokole o realizaciji navedenih finansijskih sredstava.

Ajnadžić je kazao da Općina Centar čini sve što je u njenoj moći da pomogne vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću sekretar Medžlisa je kazao da ovo nije prvi put da Općina Centar izdvaja sredstva Medžlisu.

Karahmet je istakao da su ova sredstva od izuzetnog značajna te da u ovoj, a i u narednim godinama, planiraju posvetiti više pažnje starim objektima, revitalizirati ih i produžiti im vijek trajanja.

(FENA/Merima Druškić)

BiHIZ
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.