14.7.2017. 13:04
0
Gratz: Moramo dati priliku novoj generaciji kako ne bi otišli iz naše zemlje
Borba protiv besperspektivnosti mladih ljudi, koji se odluče napustiti zemlju jer ne mogu više trpiti nepravdu i ponižavanje, traži ne samo drugačije i transparentnije korištenje budžetskih sredstava i nove, funkcionalnije politike i rješenja, već i promjenu cjelokupnog načina političkog djelovanja - kazao je predsjednik Glavnog odbora Naše stranke Dennis Gratz u Tuzli na tribini "Otići ili ostati".

Također, Gratz je predstavio dosadašnje inicijative i aktivnosti, a posebno zaključke vanredne tematske sjednice Parlamenta Federacije u vezi sa zaustavljanjem negativnih trendova iseljavanja stanovništva iz BiH.

Smatra da ljudi napuštaju BiH jer ne vide da se stvari mijenjaju nabolje te da im se mora vratiti nada da će promjene koje će uslijediti zaista razbiti postojeće koruptivne strukture i nepotizam i da će međuljudski odnosi postati potencijal za razvoj zemlje i društva.

Dodao je da Naša stranka radi na prijedlozima izmjena postojećih propisa kako bi se ohrabrio novi pristup u dokvalifikaciji i zapošljavanju.

- To je naša temeljna platforma za izbore 2018. godine i naši uvjeti o kojima želimo pregovarati. Jednostavno, moramo sačuvati nove generacije, jer bez njih ne možemo razmišljati o budućnosti naše zemlje - zaključio je Gratz, saopćeno je iz Naše stranke. 

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.